Spring naar inhoud
oktober 24, 2011 / Nynke Bos

Evidence of Impact

John Fritz, University of Maryland
Patsy D. Moskal, University of Central Florida

Net zoals bij SURF heeft Educause ook verschillen Special Interest Groups (SIG’s). Sinds afgelopen september is de groep ‘Seeking Evidence of Impact’ actief. Dat dit onderwerp hoog op de agenda staat, blijkt wel uit het aantal sessies dat hier dieper op in gaat.

Doelstelling van deze SIG is om op korte termijn aan de hand van case studies een standaard methodologie te ontwikkelen om zo de ‘evidence of impact’ te bepalen. Dat dit bewijs lastig wetenschappelijk te onderbouwen blijkt al tijdens de discussie die ontstaat, waar gaat men precies de impact op bepalen: gaat men uit van de Return of Investment, toenemende slagingspercentages of studententevredenheid?

Daarnaast is het lastig om louter één effect te beschrijven; in het onderwijs spelen nu eenmaal veel variabelen die niet gemakkelijk gecontroleerd kunnen worden. Er wordt daarom gepleit voor een meer beschrijvende evaluatie in plaats van één die uitgaat van een loutere statistische benadering. Deze beschrijvende evaluatie kan dan weer gebruikt worden om de beleidsmatige beslissingen binnen de onderwijsinstelling te onderbouwen.

De komende maanden zal de groep ‘Seeking Evidence of Impact’ zicht richten op het ontwikkelen van een gemeenschappelijke methodologie (aan de hand van case-studies) om zo een uniforme impactanalysetool te ontwikkelen. Mocht je dus voorbeelden hebben van een geslaagde voorbeelden of beschikken over serie van instrumenten, dan kun je je aanmelden via http://www.educause.edu/ELI/SEI

Heb je geen input maar wil je wel op de hoogte blijven van de activiteiten van deze SIG? Ook dan is het van belang deze website in de gaten te houden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: